På lördag är det den gyllengula grap

Fira grapefruktens dag med hemmagjord grapefruktsorbet


På lördag är det den gyllengula grapefruktens dag! Frukten som har citronens fräschör men samtidigt apelsinens sötma. Så klart att den ska firas! Här kommer ett enkelt och smarrigt recept på hur du gör en egen grapefruktsorbet.

Hemmagjord grapefruktsorbet
Ingredients
  • 5 grapefrukter
  • 1 citron
  • 2 dl socker
  • 6 dl vatten
  • 2 äggvitor
Instructions
  1. Koka upp socker och vatten till en lag och låt den koka i 5 minuter under lock, låt den sedan svalna. Pressa grapefrukten och citronen (spara 6 st skalhalvor). Sila ner saften i sockerlagen, blanda och häll i en form.
  2. Ställ i frysen i 4-6 timmar. Vispa igenom sorbeten då och då under frysningen.
  3. Skär bort hinnor och rester av fruktköttet ur de sparade skalhalvorna. Lägg sedan skalen i kallt vatten så att de håller sig fräscha tills det är dags att servera.
  4. Vispa äggvitorna lätt och blanda ner dem när sorbeten är så gott som genomfryst, efter 2–3 timmar. Vispa det hela lätt och ställ tillbaka i frysen.
  5. Före servering vispar du igen och fyller skalhalvorna med sorbeten. Mums!