Även om vi äntligen går mot ljusare tider så finns det ännu tid för lite inomhus-mys med varma teer, soppor, tända ljus och brasor. Pierias Livs i Hötorgshallen drivs av greker och i Hallen #4, 2014, så gav de receptet på sin absolut mumsigaste, äkta grekiska, linssoppa. Ingredienserna går självklart att inhandla hos just Pierias.
Grekisk linssoppa
Serves: 4
Ingredients
- 250 g puylinser
- 1 gul lök, finhackad
- 2 små morötter, tärnade
- 1 stjälk stjälkselleri, hackad
- 1 rejält knippe persilja, hackat
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 msk milt paprikapulver
- 1 msk Vegeta kryddmix
- 1,5 msk grekisk rödvinsvinäger
- salt och peppar
- olivolja extra virgin
Instructions
- Skölj linserna och koka i 10 minuter, häll av vattnet.
- Lägg linserna i en kastrull med morötterna, sellerin, Vegeta, paprikapulvret, vinägern samt lite salt och peppar och häll på 1,5 liter vatten och låt koka i ca 17 min.
- Lägg i persiljan och vitlöken och låt koka i 3-4 min.
- Ringla över lite olivolja till servering. Och lite extra vinäger om du vill.