En härlig höstsoppa på mättande grönkål och färgstark merguez-korv. La Gazelle säljer hallentillverkade merquez-korvar gjorda på lammkött och kryddade med bl a spiskummin, vitlök och harissa. Vintips till den här rätten är en fyllig italienare, Valpolicella Ripasso, till exempel.
Serves: 4
Ingredients
- 1/2 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 2 msk olivolja
- 200 g färsk grönkål
- 1 dl vitt vin, alt vatten
- 7 dl stark kycklingbuljong
- salt och nymalen svartpeppar </br>
- Till servering:
- 1 merguezkorv
- gärna lite riven parmesan eller annan lagrad ost
Instructions
- Skala och hacka lök och vitlök.
- Riv bort bladen i mindre bitar från den hårda stjälken på grönkålen. Hacka kålbladen.
- Hetta upp oljan i en stor gryta och fräs lökhacket lätt utan att det tar färg.
- Tillsätt grönkålen och rör om. Låt den fräsa med ett par minuter.
- Häll i vinet och låt det koka ett par minuter på hög värme utan lock. Slå i buljongen och låt det sjuda utan lock i 10 minuter.
- Mixa soppan slät. Smaksätt med salt och peppar.
- Skär korven i skivor och stek den krispig och servera i soppan.
Recept och bild från Hallen #9.