inspiration kommer från Janne Tuba, i form

Marmorerad Entrecôte från Hötorgshallen

marmorerad entrecote 1
Sommaren dröjer sig kvar – goda nyheter för alla grillfantaster! Med jämna mellanrum kikar vi in på kundernas bloggar för att se vad ni handlat och lagat från Hötorgshallen. Dagens inspiration kommer från Janne Tuba, i form av en riktigt fin marmorerad entrecôte.

marmorerad entrecote 2
Deluxe-burgare med grillade, marmorerade biffar.

Marmorerat kött innebär att fettet är fördelat mer jämnt över biten, i ett marmorlikt mönster. Det gör biffen både mörare och saftigare och eftersom att fett fungerar som smakförstärkare blir det även snäppet godare. Fettsyrasammansättningen skiljer sig mellan det marmorerade fettet och det kantliggande fett som vi vanligtvis ser i biffar på så vis att Omega 3-fettsyrorna är högre i det marmorerade fettet. Och eftersom att fett är nödvändigt för att kroppen ska kunna ta upp proteinet i köttet så blir det både hälsosammare och mer välsmakande med en marmorerad godbit.


Jannes entreôte är inhandlad hos Latinamerikanska livsmedel men även G. Nilsson Livs och Taylor & Jones har fina, marmorerade biffar och entrecôtes på lager. Summan av kardemumman (eller entrecôten) är helt enkelt att unna er en marmorerad köttbit till veckan!

Översta fotot: Janne Tuba