fbpx

Kött

Roasted Pork Belly – ugnsstekt fläsksida av Taylors & Jones

“Detta är en mycket förlåtande rätt. Det kan ibland vara svårt att få den fullkomligt perfekt, men det är också nästintill omöjligt att misslyckas.”  Taylors & Jones om maträtten ugnsstekt fläsksida (Roasted Pork Belly) som finns med i deras kokbok Best oF British. Best of British är en bok full av brittiska recept skapade av …

Roasted Pork Belly – ugnsstekt fläsksida av Taylors & Jones Read More »

Zucchinipanna med kycklingfärs i ugn, bild för bild

Ibland behövs ett hands on, steg-för-steg och bild-för-bild, enkelt och nyttigt recept med max 5 ingredienser. Det här är ett sådant. En lätt gratäng som passar att servera till gäster eller till sig själv, den funkar orimligt bra i matlådan och är förbaskat smakrik för att vara så nyttig: Du behöver en skivad zucchini (osthyvel …

Zucchinipanna med kycklingfärs i ugn, bild för bild Read More »

Lammstek med potatisstomp, béchamelsås och gratinerad blomkål och broccoli

Plura är en av Hötorgshallens återkommande kändiskunder. I höstnumret av tidningen Hallen 2014 delade han med sig av några recept baserade på ingredienser inhandlade i Hötorgshallen. Vad sägs om lammstek med potatisstomp, béchamelsås och gratinerad blomkål och broccoli? Ingredienserna till det här receptet hittar du bland annat hos La Gazelle, G. Nilssons livs, Latinamerikanska livsmedel …

Lammstek med potatisstomp, béchamelsås och gratinerad blomkål och broccoli Read More »

California burger med avokadoröra

En Cali-burger är en grillad burgare med en generös mängd avokadoröra. Det är precis så gott och enkelt som det låter. Avokadoröran får du till genom att inte mosa avokadon fullt så mycket som du hade gjort i en guacamole, utan låt bitarna var lite större och blanda med en skvätt citronsaft, finhackad rödlök, olivolja …

California burger med avokadoröra Read More »

Chuleton från Örebro

Köttfantast? Då följer du förhoppningsivs Latinamerikanska livsmedel på instagram. De lägger regelbundet upp de mest fantastiska styckdelarna, oftast marmorerade och hängmörade under en längre tid. Ovan är en 72-månaders ko i form av Ribeye, eller Ribsteak (så kallad Chuleton) som de la upp häromdagen. Chuleton är den absolut saftigaste delen av nötköttet, den är mör …

Chuleton från Örebro Read More »

Chuleton med salsa criolla och aji pebre

Grilltiderna har anlänt! Vi tänkte spinna vidare på vårt tidigare inlägg om lammkotletter och bjuda på ytterligare ett till recept till din sydamerikanska grillfest, en så kallad asado. Chuleton (t-bone-stek) med salsa criolla (en slags sås) och aji pebre (chilensk salsa). Chuleton med salsa criolla och aji pebre   Spara Skriv ut Portioner: 4-6 Ingredienser 1,5 kg chuleton (t-benstek, klubbstek …

Chuleton med salsa criolla och aji pebre Read More »

Lammkotletter med bulgursallad

Fira in våren med en sydamerikansk grillfest, en så kallad asado! Latinamerikanska livsmedel i Hötorgshallen har köttet, tillbehören och tipsen du behöver för en perfekt asado. På en sydamerikansk asado är det tradition att ha många olika rätter: kött, korvar, inälvor – att grilla kalvbräss är fantastiskt, säger Tolga från Latinamerikanska livsmedel. Grillfest med gänget …

Lammkotletter med bulgursallad Read More »