Denna vecka har redan gått i citronens tecken, därför kommer här ett friskt recept med nordafrikanska influenser – kycklingklubbor med inlagda citroner och syrliga äppelskivor. Hacka över några hasselnötter och servera med ugnsvarmt pitabröd och bulgur så har du en riktigt festlig lördagsmiddag framför dig:
Kyckling med inlagda citroner och äpple
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 1 kg kycklingklubbor
- 1 tsk gurkmeja
- en nypa salt
- 2 syrliga gröna äpplen, tunt skivade
- 1 st finhackad inlagd citron
- en nypa svartpeppar
- 2 msk olivolja
- 1 st finhackad gul lök
- 2 st finhackade vitlöksklyftor
- 2 dl kycklingbuljong
- 1 dl finhackad färsk persilja
Instructions
- Blanda gurkmeja, salt och peppar. Gnid in klubborna med kryddblandningen.
- Låt de marinerade klubborna ligga i en påse i kylskåpet i några timmar eller över natten om du har tid.
- Stek klubborna på båda sidor i ca 5 minuter eller tills de får färg och lägg över i en kastrull med lock. Stek löken tills den är mjuk, tillsätt vitlök och stek i några minuter till.
- Lägg allt i kastrullen med klubborna.
- Häll på buljong och lägg i den finhackade, inlagda citronen. Låt alltihop puttra under lock i ca 1 timme. Tillsätt äppelklyftorna de sista fem minutrarna.
- Toppa grytan med finhackad mynta och bladpersilja och lite finrivet citronskal. Servera med bulgur och pitabröd.
Här kan du läsa mer om inlagda citroner. Du hittar dem hos La Gazelle i Hötorgshallen där en stor och fin burk kostar cirka 59 kr. Perfekt gå-bort-present till matnörden då dessa är så väldigt i ropet för tillfället