fbpx

La Gazelle

Adventskalender lucka 17: 3 tips på alternativa julbord

I lucka 17 i Hötorgshallens adventskalender hittar vi tre tips på alternativa julbord. Traditioner i all ära men ibland kan det vara bra att kasta dem överbord för en stund och prova något helt nytt. Tips #1: Julbord utan kött från Bosphorus Även den mest inbitna köttätaren kan nog känna hur det vänder sig en aning …

Adventskalender lucka 17: 3 tips på alternativa julbord Read More »

Adventskalender lucka 8: Vegansk falafelwrap

I lucka 8 i Hötorgshallens adventskalender hittar vi något för det gröna julbordet: en vegansk falafelwrap med hummus, tabbouleh och grillade champinjoner från La Gazelle. La Gazelle i Hötorgshallen är kända för sitt vällagade lammkött, men faktum är att de har ett oerhört stort vegetariskt och även veganskt utbud. 70 av 130 olika rätter är …

Adventskalender lucka 8: Vegansk falafelwrap Read More »

Gräddig glass med rosensmak

Höstens förkylningar kräver sina te-kurer, och för den som vill variera den varma koppen så finns te-glass. Den mildrar ömma halsar och kyler ner febriga eftermiddagar, den gräddiga smaken kan även bota ett och annat dåligt humör på vägen.. Ifall du vill få glassen extra krämig och len så blanda ingredienserna sakta och rör om …

Gräddig glass med rosensmak Read More »

Lammstek med potatisstomp, béchamelsås och gratinerad blomkål och broccoli

Plura är en av Hötorgshallens återkommande kändiskunder. I höstnumret av tidningen Hallen 2014 delade han med sig av några recept baserade på ingredienser inhandlade i Hötorgshallen. Vad sägs om lammstek med potatisstomp, béchamelsås och gratinerad blomkål och broccoli? Ingredienserna till det här receptet hittar du bland annat hos La Gazelle, G. Nilssons livs, Latinamerikanska livsmedel …

Lammstek med potatisstomp, béchamelsås och gratinerad blomkål och broccoli Read More »

Kycklingklubbor med inlagda, marockanska citroner och äpple

Denna vecka har redan gått i citronens tecken, därför kommer här ett friskt recept med nordafrikanska influenser – kycklingklubbor med inlagda citroner och syrliga äppelskivor. Hacka över några hasselnötter och servera med ugnsvarmt pitabröd och bulgur så har du en riktigt festlig lördagsmiddag framför dig: Kyckling med inlagda citroner och äpple   Spara Skriv ut …

Kycklingklubbor med inlagda, marockanska citroner och äpple Read More »

Tunisiska dadlar stekta i olivolja med citronskal och ricotta

Dadlar har funnits i mellanöstern i över 6000 år. De växer i klasar på en palm som kan bli över 35 meter hög och uppskattas för sitt näringsrika innehåll och sin söta smak. I början av 1900-talet åts dadlar traditionellt i stora mängder till jul, men den vanan har minskat. Dadeln har blivit ersatt av …

Tunisiska dadlar stekta i olivolja med citronskal och ricotta Read More »

5 presenttips inför alla hjärtans dag

Alla hjärtans dag, eller Single Awareness Day som det har kommit att heta på vissa håll, närmar sig med stormsteg. Vare sig du har en älskling, är en älskling eller hatar ordet älskling så kommer här 5 helt vardagliga presenter för att fira en vanlig dag som kommer att övergå i en ny dag utan …

5 presenttips inför alla hjärtans dag Read More »

El meshwi à l’algérienne, Grillat lamm på algeriskt vis

Morötter, champinjoner, potatis, selleri, doften av vitlök, kummin och mustig oregano.. Den här ugnsbakade lammrätten med Algeriska anor bjöd Mahieddine på i Hötorgshallens tjusiga tidning Hallen nr 12. Passa på att plocka med ett nummer hem innan den nya tidningen anländer. Detta är en perfekt vardagsrätt som också gör sig utmärkt i lunchlådan hela veckan! …

El meshwi à l’algérienne, Grillat lamm på algeriskt vis Read More »

Favorit i repris: Algerisk baklava hos La Gazelle

Idag är en bra dag att drömma sig bort till Algeriets vackra vidder och välsmakande mat. En vandringstur genom de kullerstensklädda backarna i de äldre Kasbah-kvarteren som avslutas med mint-te i kopparservis och en bit (eller två) hemgjord baklava.. Den som får vänta med flyget till Algeriet på grund av det gamla vanliga jobbet nästa …

Favorit i repris: Algerisk baklava hos La Gazelle Read More »

Handlare i Hötorgshallen

Vad smakar vintern? 3 handlare svarar

Vintern är på intåg med sina smaker och traditioner. I det kommande numret av Hötorgshallens kundtidning Hallen har jag varit med och intervjuat några handlare till en liten enkät. På frågan “Vad är det bästa med vintern?” svarade några av handlarna så här: Andreas Knutas från Himalaya Espresso Bar: “Apelsin och kryddnejlikor! Det doftar så …

Vad smakar vintern? 3 handlare svarar Read More »