Råbiff à la Angie

Under 60 år har det minst sagt hänt både ett och annat i Hallen. En klassiskt historia som många säljare minns än idag är den lilla damen från Östermalm i den vackra turbanhatten. Var och varannan dag kom hon ner till Hallen och alltid skulle hon ha samma sak — två hekto råbiff. Men det fick inte vara vilket kött som helst, råbiffen skulle alltid vara mald på oxfilé.Säljarna skakade på huvudet och undrade sinsemellan varför damen insisterade på att det skulle vara just oxfilé. En dag tog Herr Sandberg på G. Nilssons Livs mod till sig och frågade: ”Madame varför ska vi ta oxfilé till råbiffen när den ändå ska malas? Vi kan ju ta rostbiff eller kanske innanlår”. Damen i den vackra turbanhatten tittade då upp på Herr Sandberg och svarade: ”Jo min lilla pudel Angie har nämligen lite svårt att tugga och då vill man ju att det ska vara mört och så…”. Herr Sandberg tappade hakan bakom disken.

Råbiff à la Angie
Serves: 4
Ingredients
  • 600 gram nymald oxfilé
  • 4 äggulor
  • 1 rödlök
  • 2 msk dijonsenap
  • 1⁄2 dl inlagda rödbetor
  • 2 msk kapris
  • Grovmalen svartpeppar
  • Salt
  • Vatten
  • 2 msk riven pepparrot
  • 2 msk inlagd gurka
  • Flingsalt
Instructions
  1. Finhacka löken, rödbetor och kapris.
  2. Knåda köttet i en bunke och tillsätt lite vatten.
  3. Blanda i den den hackade löken, rödbetor och kapris och dijonsenap.
  4. Salta och peppra ordentligt.
  5. Forma fyra stycken biffar.
  6. Gör nu ett en liten grop i varje biff där du placerar äggulan.
  7. Toppa råbiffen med riven pepparrot, inlagd gurka och flingsalt.
  8. Servera med en enkel tomatsallad, råstekt potatis eller som det är med ett glas rött.