Istället för att använda torkad saffran i matlagningen så kan du enkelt röra ihop den till en tjock pasta och använda som krydda i matlagningen. Det ger mer tyngd åt rätten, istället för enskilda skott som smakar övermäktigt när du kommer över dem i rätterna.
En halv tesked av denna röra förhöjer (och förgyller) alltifrån fiskgrytan till spaghettin, riset eller till och med frukostgröten. Hållbarheten är ungefär ett år i en tätförsluten burk i skafferiet.
Saffranspasta
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 15
Ingredients
- 1,5 dl socker
- 1 dl vatten
- 2 g saffran
- 1 msk cognac
Instructions
- Koka upp sockret och vattnet.
- Lägg i saffranet och rör om snabbt.
- Häll i cognacen.
- Låt stå och dra tills det svalnat i rumstemperatur,
Ifall saffranet är slut så hittar du finfint iransk saffran hos Pierias Livs på Hötorgshallens nedre plan.