Snabblagad salamipizza

I senaste numret av tidningen Hallen så tipsar handlarna om sina bästa semesterrecept. Österqvists (”Hötorgshallens svar på Clas Ohlsson” som skribenten mycket träffande formulerat det) tipsar om en mycket enkel och snabblagad salamipizza.

Snabblagad salamipizza
Ingredients
  • TILL 1 STOR PIZZA
  • 1 pizzakit, gärna extra stor (pizzabotten + sås)
  • 125 g riven ost av din favorittyp
  • </br></br>TOPPING
  • 4–5 marinerade grillade lökar (cipolla)
  • 100 g färska cocktailtomater
  • 1 msk olivolja
  • 4–5 marinerade soltorkade cocktailtomater
  • 1 dl marinerade oliver
  • ca 16 tunna skivor salami
  • </br></br>TILL GARNERING
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar
  • färska örter, t ex oregano
Instructions
  1. Värm ugnen till 250º.
  2. Rulla ut pizzadegen tillsammans med bakplåtspapperet på en plåt. Bred på såsen. Strö över osten. Grädda pizzan i mitten av ugnen ca 15 minuter.
  3. Gör toppingen medan pizzan gräddas: Dela de marinerade lökarna. Fräs de färska cocktailtomaterna i oljan ca 3 minuter. Tillsätt löken, marinerad soltorkade cocktailtomater och oliver och fräs allt ca 3 minuter.
  4. Toppa den färdiggräddade pizzan med allt det frästa. Lägg på salamiskivor.
  5. Garnera med flingsalt, nymalen svartpeppar och färska örter.

 

För fler tips på semestermat från våra handlare – hämta ett gratis nummer av tidningen i Hötorgshallen.