Somrig frukt i matiga sallader


Sallad fungerar visserligen året om men visst är de extra härliga på sommaren? Ni vet, när man är sådär varm och kanske inte sugen på mastig husmanskost eller timmar av matlagning. Och vad passar bättre då än att piffa dem med somrig och exotisk frukt?

Stoppa i lite frukt i dina vanliga favoriter (t ex släng ner lite jordgubbar i potatissalladen, mango i mozzarellasalladen eller några bitar melon på din vanliga kycklingsallad). Här kommer tips på tre smarriga förslag att bjuda vänner på i sommar när det vankas långlunch eller grillmiddag.


Blanda i melon! Här är ett smarrigt recept på feta- och melonsallad.


Söta jordgubbar gör vilken sallad som helst vackrare! Här är ett recept på grillad fläskkarré med getost- och jordgubbssallad.


Blanda i den supertrendiga ananasen (Eller var det fjolårets inredningstrend? Hur som helst, funkar fortfarande i maten)! Grillad kyckling med äpple- och ananassallad.

Hos våra handlare hittar du som alltid massa härlig frukt och alltid välproducerat kött och fågel. De kan säkert tipsa dig om fler fruktiga sallader om inspirationen tryter.