Här har du en värmande och god soppa att stoltsera med när du vill briljera med dina vegetariska kok-kunskaper. den kräver inga förkunskaper utan följ bara detta enkla recept och du har en lyckad lättsam middag med din käresta.
Värmande soppa med vermicelli
Serves: 4
Ingredients
- Ingredienser – buljongen:
- 1 gul lök
- 1 liten morot
- 1 msk smör + 1 msk olivolja
- 1 liter vatten
- 1 liter buljong, vegetarisk eller av höns
- 1 solovitlök
- 2 lagerblad
- 4 korianderfrön
- 6 svartpepparkorn
- ½ tsk timjan eller mejram
- ½ tsk milt paprikapulver
- salt efter smak</br></br>Ingredienser – tillbehör i soppan:
- 100 g vermiceller
- 1 dl strimlad rättika eller kålrabbi
- ½ strimlor av det vita på purjolöken
- 1 dl strimlad savojkål</br></br>Ingredienser – tillbehör till soppan:
- 2 dl riven ost, gärna långlagrad hårdost
Instructions
- Börja med buljongen. Finhacka löken och skär moroten i små tärningar. Fräs detta på låg värme i smör och olja i cirka 10 minuter under omrörning.
- Häll på vatten och buljong och tillsätt resten av ingredienserna. Låt sjuda utan lock i 20 minuter.
- Sila buljongen och var noga med att pressa all saft ur grönsakerna. Smaka av.
- Förbered grönsakerna som ska i soppan. Riv osten.
- Koka soppan och lägg ner vermiceller och grönsaker. När vermicellerna är mjuka: servera soppan på en gång. Osten får var och en dosera.
Recept från Hallen nr 13. Foto: Stefan Wettainen.