fbpx

Värmande soppa med vermicelli

Här har du en värmande och god soppa att stoltsera med när du vill briljera med dina vegetariska kok-kunskaper. den kräver inga förkunskaper utan följ bara detta enkla recept och du har en lyckad lättsam middag med din käresta.


Värmande soppa med vermicelli
 
Portioner: 4
Ingredienser
  • Ingredienser – buljongen:
  • 1 gul lök
  • 1 liten morot
  • 1 msk smör + 1 msk olivolja
  • 1 liter vatten
  • 1 liter buljong, vegetarisk eller av höns
  • 1 solovitlök
  • 2 lagerblad
  • 4 korianderfrön
  • 6 svartpepparkorn
  • ½ tsk timjan eller mejram
  • ½ tsk milt paprikapulver
  • salt efter smak

    Ingredienser – tillbehör i soppan:
  • 100 g vermiceller
  • 1 dl strimlad rättika eller kålrabbi
  • ½ strimlor av det vita på purjolöken
  • 1 dl strimlad savojkål

    Ingredienser – tillbehör till soppan:
  • 2 dl riven ost, gärna långlagrad hårdost
Instruktioner
  1. Börja med buljongen. Finhacka löken och skär moroten i små tärningar. Fräs detta på låg värme i smör och olja i cirka 10 minuter under omrörning.
  2. Häll på vatten och buljong och tillsätt resten av ingredienserna. Låt sjuda utan lock i 20 minuter.
  3. Sila buljongen och var noga med att pressa all sa‘ft ur grönsakerna. Smaka av.
  4. Förbered grönsakerna som ska i soppan. Riv osten.
  5. Koka soppan och lägg ner vermiceller och grönsaker. När vermicellerna är mjuka: servera soppan på en gång. Osten får var och en dosera.

 

Recept från Hallen nr 13. Foto: Stefan Wettainen.