Trenden family style dining – att äta tillsammans

Att äta tillsammans är knappast någonting nytt, ändå är det nog många som känner igen sig i att man stressar i sig maten vid varsin telefon och sedan sätter sig i soffan med varsin telefon. Family style dining är en trend på frammarsch på restauranger och överlag, antagligen som en motreaktion mot det snabba. Lika enkel som smart: maten byggs upp runt en stor central servering i mitten av bordet och många skålar med tillbehör. Alla plockar det de vill ha till sin egen mattallrik.

Trenden när man har bjudit hem folk på middag har länge varit att alla får varsin tallrik förberedd med upplagd mat, som på restaurang. Om du i stället satsar på en family style dining får du en mer avslappnad känsla och alla kan välja vad de är mest sugna på. Ni samlas kring maten, alla äter ungefär samma sak och det blir en gemytlig känsla. Det gör det också lättare att slippa fråga om allergier – det blir lättare för gästen att välja bort det hen inte vill eller kan äta, utan att känna sig besvärlig.

Om du inte själv har tid att laga mat kan du köpa ett hopplock från Hötorgshallens olika handlare med högkvalitativ och förberedd mat. Varför inte satsa på en stor stek i mitten med olika tillbehör och grönsaker i små skålar? Både festligt och praktiskt!