Ugnsbakade sommaraprikoser, karamellstekta mandelflarn och loppisfyndade kristallglas.
Idag bjuckar vi på världens enklaste efterrätt. Speciellt sommartid. Men ändå: tillräckligt god för att gästerna ska utbrista ”WTF?”. Förkortas ”Wad Toppen Fint” för osäkra läsare. Låt oss presetera: ugnsbakade aprikoser med vaniljlgass.
Gör såhär:
Ugnsbakade aprikoser med vaniljlgass
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 3 dl vaniljglass
- 3 hg små orange:a aprikoser
- 2 dl socker
- 100 g smör
Instructions
- Klyv aprikoserna på hälften och urkärna.
- Smörj en ugnsform och lägg i aprikoshalvorna.
- Använd en osthyvel och hyvla cirka 100 g smör som ”strössel”.
- Grädda cirka 15 min på 200 grader.
- Servera med vaniljglass och torrstekta mandelflarn.