Sommaren har inte varit den soligaste i år. Men att brännan inte sitter på plats har sina fördelar: kantarellerna gör nämligen redan det. Sitter på plats i skogen det vill säga. Det regniga vädret har gjort kantarellskörden både tidig och riklig och redan nu går det att få en fyllig mängd guldklimpar för runt femtiolappen uppe på Hötorget. Detta är ju smått fantastiskt och helt klart värt att semesterfira!
Kantarellpizzan ovan är ihopsatt på under en kvart. Degen är färdiggjord från matbutiken, tryffeloljan är från Österqvist och parmesanen är från Jacksons ost. De enda förberedelserna har varit att bryna lök, smör och persilja tillsammans med kantareller, bre på crème fraiche istället för tomatsås på minipizzorna (då kommer tryffelsmaken fram bättre) och sedan in i ugn cirka 15 minuter. De brynta kantarellerna lades på sist.
Servera med en iskall, bubblig dryck och ett semesterleende! Imorgon har Hötorgshallen öppet mellan 10-16, kom förbi fyll på förrådet <3