Från vänster: Felix, Marlon, Kaandaa och Erik från Tokyo Diner i Hötorgshallen.
”Närmare en stimmig diner i Tokyo med modern asiatisk mat kommer man inte utan att lämna Sverige” skrev tidningen Hallen om Tokyo Diner i Hötorgshallen och visst är det precis så! Tokyo Diner har gjort sig känt som ett av Stockholms bästa sushi-ställen och som Marlon berättade i vår handlarintervju så är deras ”spicy tuna” ett paradnummer.
Pilgrimsmusslor är en annan populär rätt som går att göra både som förrätt och varmrätt beroende på storlek. Här får du Felix från Tokyo Diners eget recept på ”Pilgrimsmusslor California style” – men om du hellre vill äta rätten lagad av Felix himself går den att avnjuta som varmrätt hos Tokyo Diners.
Publicerat i Hallen nr 3, 2014. Foto: Anders Bergersen.
- 12 pilgrimsmusslor</br></br>
- SALLAD
- 1/2 mango, fint tärnad
- 1/2 urkaärnad gurka, fint tärnad
- 1/2 rödlök, tunt skivad
- 4 tsk koriander, finhackad + kvistar till dekoration</br></br>
- DRESSING
- 1 msk lime, pressad
- 1 tsk ingefära, riven
- 1 tsk chili, fint hackad
- 1 tsk flytande honung
- 1/2 dl rapsolja
- 1/2–1 krm salt</br></br>
- PONZUMAJONNAÅNS
- 1 dl majonnäs, hemgjord eller en bra köpt, t.ex. Hellmann’s
- 1 tsk japansk soja
- 1 tsk risvinäger
- Lägg det hackade till salladen med rödlöksskivor och koriander i en skål.
- Vispa ihop allt till dressingen och häll det över.
- Blanda ihop majonnäs med soja och risvinäger. Ställ åt sidan.
- Hetta upp olja och stek musslorna hastigt, cirka 2 minuter på var sida tills de blir gyllene. Salta lätt.
- Fördela salladen på fyra tallrikar. Toppa med musslorna och klicka lite ponzumajonnäs bredvid dem. Garnera med korianderkvistar och servera direkt. Om du vill kan du servera en Californiaroll maki till. Enkla vägen: Köp den hos Tokyo Diner. Hårda vägen: Ge dig in i maki-världen.