I Reda Ladras butik Sandins frukt och grönt i Hötorgshallen hittar du alltid färska grönsaker anpassade efter säsong. I det senaste numret av tidningen Hallen tipsar Redas om hur du kan kombinera några av hans fina grönsaker med smarrig röding och skogens guld – kantareller. Mums!
Ugnsbakad röding med potatispuré och stuvade kantareller
Serves: 4
Ingredients
- 600 g röding, ca 4 filéer
- 250 g lingon
- 1/2 dl socker
- 1 kg mjölig potatis
- 2 dl mjölk, 3 %
- 50 g smör
- 1 krm muskotnöt
- vitpeppar
- 3–4 schalottenlökar
- 1/2–1 l kantareller
- 1–2 dl grädde
- salt
- peppar
- 1 citron
Instructions
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Rör ihop lingon och socker tills sockret har löst sig.
- Skala och skölj potatisen, koka i lättsaltat vatten tills den är färdig. Pressa potatisen eller mosa med elvisp.
- Värm upp mjölken och blanda in i potatisen, tillsätt smör och muskot. Smaka av med salt och vitpeppar.
- Salta och peppra rödingen och sätt in i ugnen i ca 8 minuter.
- Putsa kantarellerna och fräs tillsammans med hackad schalottenlök i 2–3 msk smör. Salta och peppra.
- Tillsätt grädden och låt puttra ihop i ett par minuter tills stuvningen inte längre är såsig.
- Servera rödingen tillsammans med potatispuré och lingon, toppa med kantarellstuvningen och en citronklyfta.
Foto: Anders Bergersen, Hallen nr 7, 2015.