senaste numret av tidningen Hallen tipsar Re

Ugnsbakad röding med potatispuré och stuvade kantareller

sandins-2

I Reda Ladras butik Sandins frukt och grönt i Hötorgshallen hittar du alltid färska grönsaker anpassade efter säsong. I det senaste numret av tidningen Hallen tipsar Redas om hur du kan kombinera några av hans fina grönsaker med smarrig röding och skogens guld – kantareller. Mums!

sandins

Ugnsbakad röding med potatispuré och stuvade kantareller
Serves: 4
Ingredients
  • 600 g röding, ca 4 filéer
  • 250 g lingon
  • 1/2 dl socker
  • 1 kg mjölig potatis
  • 2 dl mjölk, 3 %
  • 50 g smör
  • 1 krm muskotnöt
  • vitpeppar
  • 3–4 schalottenlökar
  • 1/2–1 l kantareller
  • 1–2 dl grädde
  • salt
  • peppar
  • 1 citron
Instructions
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rör ihop lingon och socker tills sockret har löst sig.
  3. Skala och skölj potatisen, koka i lättsaltat vatten tills den är färdig. Pressa potatisen eller mosa med elvisp.
  4. Värm upp mjölken och blanda in i potatisen, tillsätt smör och muskot. Smaka av med salt och vitpeppar.
  5. Salta och peppra rödingen och sätt in i ugnen i ca 8 minuter.
  6. Putsa kantarellerna och fräs tillsammans med hackad schalottenlök i 2–3 msk smör. Salta och peppra.
  7. Tillsätt grädden och låt puttra ihop i ett par minuter tills stuvningen inte längre är såsig.
  8. Servera rödingen tillsammans med potatispuré och lingon, toppa med kantarellstuvningen och en citronklyfta.

Foto: Anders Bergersen, Hallen nr 7, 2015.