llningen skapas av deltagarna själva och vem

Nya sätt att bo på i pepparkaksdeg, hos Arkitekturmuseum

pepparkakshus arkitekturmuseum 1

Finns det några gränser för vad som kan byggas av pepparkaksdeg? I Arkitektur- och Designmuseums pepparkakshusutställning får barn och vuxna tänka som arkitekter och stadsplanerare. Utställningen skapas av deltagarna själva och vem som helst kan skicka in sitt egenbakade bidrag. I dessa digitala tider känns det befriande med en tävling som främjar hantverk och det ätbara! Även om vi förstås älskar att blogga och scrolla på instagram..

Temat i år är ”Ny lya – bo på nya sätt”  och alla bagare uppmanas att med hjälp av pepparkaksdeg skapa nya boendeformer som tidigare känts omöjliga.

På ett väldoftande, lekfullt men ändå seriöst sätt låter vi alla bagare tolka kring en viktig fråga.
Barn, unga och vuxnas skapelser visas sida vid sida utan hierarkisk indelning,
säger Karin Åberg Wearn på ArkDes.

Nytt för i år är dessutom webbkategorin Sverigebaket där vem som helst ute i landet kan ladda upp en bild på sitt bidrag via www.arkdes.se. Inlämningen är mellan den 27-29 nov, därefter utser en jury vinnaren. Alla bidragen är sedan med i en utställning på museet på Skeppsholmen mellan den 2 december och 10 januari.

Dags att ta fram kaveln med andra ord! Nejlikor och ingefära till degen hittar ni hos Pieiras Livs och äggen finns färska hos Hellbergs fågel & vilt 🙂

pepparkakshus arkitekturmuseum 2