as kärlek för råvarorna, och förmåga att "ko

En anspråkslös & himmelsk italiensk middag

fantasiresor-de-la-marche-1

Italienarna verkar komma ut som matkonstnärer redan vid födseln. Deras kärlek för råvarorna, och förmåga att ”koka soppa på en spik” gör varje middag till ett konstverk.

I Italien har middagen en närmast gudomlig status, utan att för den delen kräva superlyx eller stela Magdalena Ribbing-sittningar. Jag älskar italienarnas förmåga att ”slänga ihop” en anspråkslös men himmelsk middag på lite delikata feta korvar, smakrika knöliga bitar parmesan, oljig och rosmarintoppad focaccia och ett glas rött i plastmugg. Mmmm. Släng dit lite tryffel och du har plötsligt en riktig festmåltid!

Här kommer lite inspirationsbilder från en italiensk middag jag åt i Marche, Italien:

fantasiresor-italien-marche-1-5
fantasiresor-italien-marche-1-2
Tryffeltoast, mums!

fantasiresor-italien-marche-1-3
Har du testat korvar i taket? Bidrar definitivt till den där italienska trattoria-stämningen.

fantasiresor-italien-marche-1-4
Skippa utekvällen på helgen och gör som italienarna och krydda vardagsmiddagen med ett glas rött istället.

fantasiresor-italien-marche-1-6
Ser enkelt ut för ögat, men smakerna!

Sugen på att slänga ihop en egen variant? Nyckeln är att köpa riktigt bra råvaror. Carl’s Deli i Hötorgshallen säljer enbart italienska produkter, men även bl a Pallas Delikatesser, Österqvist, och Prima Delikatesser har en hel del italienska korvar och ostar. Tillagningstid? Nästan obefintlig.