I det nya numret av Hötorgshallens tidning, Hallen nr 9, delar fyra handlare med sig av sina favoritrecept just nu. Carls Deli bjuder på denna ljuvliga gnocchi-rätt som med sin varma tomatsås med peperoncini matchar vädret alldeles utmärkt! Dessutom lär du dig göra egen gnocchi, en kunskap i klass med att ta körkort i vissa kretsar..
Ricottagnocchi med peperoncini, snabb tomatsås och pecorino romano
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 200 g ricotta
- 3 äggulor
- 220 g vetemjöl tipo 00
- 1 dl finriven parmesan
- 1 krm riven muskot
- 1 tsk salt
- 0,5 tsk svartpeppar
- Tomatsåsen:
- 2 burkar à 400 g hela tomater av hög kvalitet på burk
- 1-2 vitlöksklyftor, hackade
- 1 peperoncini (italiensk chili), urkärnad och finhackad
- olivolja
- salt och nymalen svartpeppar
- Till serveringen:
- pecorino romano, riven
- 1 kruka basilika
Instructions
- Börja med tomatsåsen. Fräs vitlök i olivolja i en stor panna i cirka 1 min tillsammans med peperoncini.
- Dela tomaterna i 4 klyftor och lägg i pannan med spadet. Låt koka i ca 20 min tills såsen tjocknar. Smaka av med salt och peppar. Håll varmt.
- Blanda ricotta, äggulor, mjöl, parmesan, muskot, salt och peppar i en stor skål till en mjuk, fuktig deg.
- Häll ut blandningen på en mjölad arbetsyta och knåda i 3-5 min. Rulla sedan degen till en lång korv, tjock som en tiokrona, och skär i 1,5-2 cm stora bitar. Tryck försiktigt till med en gaffel för ett fint mönster på gnocchin.
- Koka gnocchin försiktigt i lättsaltat vatten i cirka 2 min tills de flyter upp. Ta upp gnocchin med en hålslev, lägg dem i tomatsåsen och värm upp.
- Lägg upp på tallrikar, strö över pecorino romano och garnera med basilika.