Belgisk mörk mocka latte


Rit– och pluggstället no 1.

Värm dig i eftermiddag med en latte gjord på krämigt ångspunnen mjölk hälld över choklad från belgiska Callebaut. Den är toppad med vispad chokladgrädde om du vill, och kanske ripplad med mörk chokladsås. Det beror på hur du hanterar snön idag, eller hur mycket du älskar choklad.

Espresso House i Hötorgshallen är en konceptbutik. Det betyder att deras huvudfokus ligger på kaffet istället för bakverken, och personalen är extremt skicklig när det gäller att laga din perfekta brygd. Deras nuvarande samarbetspartner Callebaut är experter på choklad, redan på 20-talet så uppfann de en metod att förvara och transportera flytande choklad från sin fabrik i Belgien direkt till kundernas dörr.


Men kanske vill du hellre ha en kopp på Melitta-filter i porslin eller kaffe tillagat i en Aeropress som förhindrar kaffesump helt? Här kan du läsa på om Espresso Houses olika kaffesorter innan du bestämmer dig, eller så frågar du bara den trevliga personalen på plats!

Trevlig fika!