Grilltiderna har anlänt! Vi tänkte spinna vidare på vårt tidigare inlägg om lammkotletter och bjuda på ytterligare ett till recept till din sydamerikanska grillfest, en så kallad asado. Chuleton (t-bone-stek) med salsa criolla (en slags sås) och aji pebre (chilensk salsa).
Chuleton med salsa criolla och aji pebre
Serves: 4-6
Ingredients
- 1,5 kg chuleton (t-benstek, klubbstek eller entrecôte med ben)
- </br></br>SALSA CRIOLLA
- 1 rödlök
- 1 röd paprika
- 1 grön paprika
- 1 näve hackad gräslök
- 2 tomater
- olivolja
- vitvinsvinäger
- salt och peppar
- </br></br>PEBRE
- 400 g aji chileno
- (färdig chilensk chilisås)
- 1 näve persilja
- 1 näve koriander
- ½ gul lök
- citron
- olivolja
Instructions
- För salsa criolla, hacka ner alla ingredienser och tillsätt olivolja, salt, peppar och vitvinsvinäger.
- För pebre, häll ner aji chileno i en skål. Hacka sedan de färska kryddorna och tillsätt citron och olivolja till önskad smak.
- Grilla köttet på hög värme endast några minuter på varje sida. Ställ sedan köttet på en kallare del av grillen och låt vila i cirka 10 minuter.