Citronpasta med spenat och rostade hasselnötter


Nu finns Hallens finfina gratistidning att hämta i hallen. Rykande färska nummer fjorton, direkt ankommen från tryckeriet (och det är bäst att skynda sig lite då de har en tendens att ta slut..). För säkerhetens skull digitaliseras allt här i bloggen, så att även ni som inte är i Stockholm för jämnan kan få goda tips och rätter.

Här kommer ett ljuvligt sommarrecept på citronpasta av Carls deli från nya tidningen:

Citronpasta med spenat och rostade hasselnötter
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
  • 1 förp Pastificio La Genuina, 500 g (citronpasta)
  • 1 msk matolja
  • Sås:
  • 5 dl vispgrädde
  • salt, svartpeppar
  • 150 g färsk babyspenat
  • rivet skal av 1 vältvättad citron
  • 2 dl riven parmesan
  • Till servering:
  • 1 dl riven parmesan
  • 100 g rostade hasselnötskärnor
  • nymalen svartpeppar
Instructions
  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, men minska koktiden med 2–3 minuter. Låt pastan rinna av i durkslag. Blanda pastan med oljan på ett fat.
  2. Koka upp grädden i en kastrull och reducera (koka ihop) tills ca 2/3 återstår. Smaka av med salt och peppar. Blanda i spenat och citronskal. Blanda i pastan och ge den ett snabbt uppkok. Blanda i parmesan.
  3. Toppa pastan med parmesan och grovhackade hasselnötter. Peppra och servera.

Styling & recept: Lena Söderström. Matfoto: Eva Hildén Smith.