Nu finns Hallens finfina gratistidning att hämta i hallen. Rykande färska nummer fjorton, direkt ankommen från tryckeriet (och det är bäst att skynda sig lite då de har en tendens att ta slut..). För säkerhetens skull digitaliseras allt här i bloggen, så att även ni som inte är i Stockholm för jämnan kan få goda tips och rätter.
Här kommer ett ljuvligt sommarrecept på citronpasta av Carls deli från nya tidningen:
Citronpasta med spenat och rostade hasselnötter
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 1 förp Pastificio La Genuina, 500 g (citronpasta)
- 1 msk matolja
- Sås:
- 5 dl vispgrädde
- salt, svartpeppar
- 150 g färsk babyspenat
- rivet skal av 1 vältvättad citron
- 2 dl riven parmesan
- Till servering:
- 1 dl riven parmesan
- 100 g rostade hasselnötskärnor
- nymalen svartpeppar
Instructions
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, men minska koktiden med 2–3 minuter. Låt pastan rinna av i durkslag. Blanda pastan med oljan på ett fat.
- Koka upp grädden i en kastrull och reducera (koka ihop) tills ca 2/3 återstår. Smaka av med salt och peppar. Blanda i spenat och citronskal. Blanda i pastan och ge den ett snabbt uppkok. Blanda i parmesan.
- Toppa pastan med parmesan och grovhackade hasselnötter. Peppra och servera.
Styling & recept: Lena Söderström. Matfoto: Eva Hildén Smith.