Den här fräscha och bäriga efterrätten vispar du ihop på mindre än fem minuter. Hemligheten är att marinera jordgubbarna i en citron- och sockerlag, det ger en syrlig och frisk smak som passar utmärkt efter grillad mat.
Varva med smulade digestivekex. Testa att byt ut digestive mot Savoiardi (de kex som används i tiramisu) ifall du vill variera desserten.
Sommarens enklaste dessert
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 5
Ingredients
- 500 g jordgubbar
- 2 msk socker
- saften från en halv citron
- 0,5 dl vatten
- 4 dl lättvispad grädde med 1 msk socker
- 10 smulade digestivekex
Instructions
- Skär upp jordgubbarna i mellanstora bitar och blanda med socker, citronsaft, och vatten. Rör om till sockret löses upp i vattnet och jordgubbarna är marinerade.
- Vispa grädde men precis när den börjar bli fast så är det klar, den ska vara på gränsen till rinnig, men ändå fluffig. Blanda in lite socker.
- Varva jordgubbsmarinaden med grädde och digestivekex.
- Servera direkt eller lägg upp de olika ingredienserna på ett bord så får gästerna varva själva.