Servera allt tillsammans
Istället för att fördela ingredienserna i olika skålar, lägg ihop allt snyggt på en skärbräda och låt middagsgästerna slippa skräddarsy sina tacos. Det är härligt med valmöjligheter men ibland vill en få allt serverat. Toppa med strimlade morötter istället för ost och snirklig balsamico för tjusighetens skull.
Hetta upp tortillabröden i stekpannan
Låt tortillabrödet ligga på en het, torr panna i någon minut så blir det ofantligt mycket godare än micrade (eller kalla) bröd. När tortillabrödet hettas upp så blir det alldeles krispigt och dessutom mycket fluffigare – värmen gör att brödet får luftfickor och blir 100% godare.
Unna dig en lyxigare fyllning
Eftersom att tacos har blivit ett helgnöje för många så kan en lika gärna passa på att lyxa till det ibland. Byt ut köttfärsen mot till exempel salsiccia, pilgrimmusslor eller stekt spädgris.
***
Tips och recept av Mallorca-baserade kocken och stjärnarkitekten Sandor Melank