Prima delikatesser

Adventskalender lucka 19: Presentkorgar och julgåvor

I lucka 19 i Hötorgshallens adventskalender hittar vi den ultimata julklappen – delikatesskorgar. Prima Delikatesser bjuder på ett urval av bilder på sina senaste kreationer: Julkorgen är lika trevlig att ge som att få, och den går att skräddarsy helt efter egna behov. Är  det en korv- och ostfantast eller någon som är svag för sötsaker som ska få korgen? Någon som älskar att laga nya maträtter och vill ha ingredienser eller någon som vill […]

Adventskalender lucka 19: Presentkorgar och julgåvor Läs mer »

Adventskalender lucka 2: Ungersk kolbasz från Prima delikatesser

I lucka 2 i Hötorgshallens adventskalender hittar vi superstark ungersk kolbasz från Prima delikatesser. Kolbasz är en rökig, kryddig korv från Ungern. Den håller länge och är perfekt som julklapp för korvälskaren. Passar även utmärkt på julbordet, antingen som den är eller grillad ihop med salsiccia och ajvar. Prima erbjuder 2 st kolbasz för 100 kronor under hela december. Du hittar Prima delikatesser på nedre plan i Hötorgshallen. Hötorgshallens adventskalender fortsätter fram till julafton med

Adventskalender lucka 2: Ungersk kolbasz från Prima delikatesser Läs mer »

Presentkorgar, julkorgar och delikatesskorgar

I Hötorgshallen finner du de främsta presentkorgsmakarna, Prima Delikatesser är till exempel Kunglig hovleverantör. Tänk dig presentkorgar med fyllningar från världens alla hörn, från härliga charkuterier och ostar till mästerliga marmelader.   Vem är delikatesskorgen till? Kollegan som gillar en överraskande blandning eller farmor med en faiblesse för sötsaker? Svärfar som kokar egen sylt eller svärmor som vill ha goda tillbehör till sin skörd under höstens jaktsäsong. En helt vegansk korg eller en delikatesskorg med

Presentkorgar, julkorgar och delikatesskorgar Läs mer »

Så uppgraderar du dina tacos-skills

Servera allt tillsammans Istället för att fördela ingredienserna i olika skålar, lägg ihop allt snyggt på en skärbräda och låt middagsgästerna slippa skräddarsy sina tacos. Det är härligt med valmöjligheter men ibland vill en få allt serverat. Toppa med strimlade morötter istället för ost och snirklig balsamico för tjusighetens skull. Hetta upp tortillabröden i stekpannan Låt tortillabrödet ligga på en het, torr panna i någon minut så blir det ofantligt mycket godare än micrade (eller

Så uppgraderar du dina tacos-skills Läs mer »

Surkålens säsong – superfood från bronsåldern

Med hösten kommer surkålshuvudena och med dem: de stora grytorna från Balkan. Surkål görs av vitkål som skördas på våren vid Medelhavet, sedan läggs den in och lagom till hösten är de redo att lagas. Surkålen är full med probiotiska bakterier som gör underverk för magen. Att fermentera maten har man gjort sedan bronsåldern och det har varit ett sätt att förlänga matens hållbarhet på, särskilt när skördarna inte har varit lika riklig. På Balkan

Surkålens säsong – superfood från bronsåldern Läs mer »

Brillat Savarin och smultron i sockerlag

Den här lilla kombon ställer du fram på bordet en sensommarkväll i juli när du vill unna dig något riktigt gott. Brillat Savarin är en otroligt krämig ost gjord på komjölk och grädde. Tänk dig världens godaste brie, så smakar den. Om en trycker till försiktigt på toppen så bildas en grop som är perfekt att servera marmeladen i! Till exempel fikonmarmelad eller smultron i sockerlag. Låt det rinna hypnotiserande längs med kanterna, blir bara

Brillat Savarin och smultron i sockerlag Läs mer »

Prima Presentkorg, deli till picknick

Picknick-korg för lyxutflykten, komplett med bubbel* och baguette. Det är härligt att blogga tillsammans med Hötorgshallen för titt som tätt hör en handlare av sig och berättar om något gott de gjort på senare tid. Häromveckan fick jag en bunt iphonebilder från Tanja på Prima Delikatesser, de hade nämligen gjort picknick-korgar på beställning av Foodora, och dessa skulle i sin tur skickas till ett gäng bloggare samma dag. Prima Delikatesser gör presentkorgar i alla möjliga

Prima Presentkorg, deli till picknick Läs mer »

Kex istället för mjöl på Balkan -> recept på Plazma-stubbe

Plazmakex är kända över hela Balkan berättade Kristian på Prima Delikatesser i Hötorgshallen. Kexen finns i kak, glass, choklad och mjölform, i frysta tårtor och små snackspåsar och i nästan alla småbarnshem. De är helt enkelt enormt kända och alla har sin relation till varumärket. Flera generationer har växt upp med de Bambi-producerade kakorna och de flestas mormor har ett hemligt recept på någon torta med plazma som huvudingrediens. På Balkan är det nämligen inte

Kex istället för mjöl på Balkan -> recept på Plazma-stubbe Läs mer »

Bulgarisk fetaost på Bulgariens nationaldag

Idag är det Bulgariens nationaldag! Den geografiska placeringen har gjort att Bulgarien har ett spännande kök med influenser från olika håll. Många rätter är typiska för Balkan såsom den långkokade bönsoppan Bon Chorba och Shopska salad med finhackade grönsaker toppade med riven färskost. Grillat kött och lufttorkade korvar förekommer, inte sällan smaksatta med olika örter, till exempel Lukanka-korven med sin karaktäristiska smak av kummin. Bulgariens matkultur är även influerad av Mellanöstern, Grekland, Ryssland och Italien,

Bulgarisk fetaost på Bulgariens nationaldag Läs mer »

5 presenttips inför alla hjärtans dag

Alla hjärtans dag, eller Single Awareness Day som det har kommit att heta på vissa håll, närmar sig med stormsteg. Vare sig du har en älskling, är en älskling eller hatar ordet älskling så kommer här 5 helt vardagliga presenter för att fira en vanlig dag som kommer att övergå i en ny dag utan några större sensationer. 1. Inca Cola Bubbliga kultklassikern Inca-cola från Peru för tankarna mot Sydamerika, sol, stränder och noll par

5 presenttips inför alla hjärtans dag Läs mer »