10 matbloggar Hötorgshallen gillar

Sedan vi drog igång Hötorgshallens matblogg i våras så har jag då och då tipsat om olika favoritmatbloggar. Jag tänkte att det har blivit dags att samla ihop dem i ett inlägg. Låt mig alltså presentera:

10 av Hötorgshallens favoritmatbloggar – utan inbördes ordning

#1. Flora

Flora_2
Flora Wiström har en helt fantastisk blogg full med matiga tips i inspirerande miljöer. Hon har dessutom jobbat lite då och då i Hötorgshallen och har typ stenkoll på handlarnas delikatessdiskar.
Intervju med Flora.

#2. Bara en kaka till

bara-en-kaka-till
Bara en kaka till måste vara världens bästa bloggnamn ändå! Både för att det är den mest frekventa dagliga känslan men även för att varje matbild av Helena gör att det senaste målet mat känns lite längre bort och det ter sig lite mer dags att laga något av hennes godsaker. Ölandslivet, söta dottern Lily och lilla vovven Bally gör det hela än mer idylliskt.
Intervju med Bara en kaka till

#3. Americulinariska

Inlagd sill_still 10
Americulinariska är en favoritblogg av många anledningar, bland annat för att videorna är fantastiska! Kendra är kunnig, karismatisk och pedagogisk och recepten på hennes blogg är tillgängliga samtidigt som matlagningen känns både bejakande och lustfylld.
Intervju med Americulinariska

#4. Dagmar’s Kitchen

dagmars_kitchen_radisor_1
Få får maten att se lika vacker ut på bild som Sonja Dahlgren, kvinnan bakom matbloggen Dagmar’s Kitchen. Förutom Sonjas alltid lika fina matfoton och inspirerande recept på bloggen, ordnar hon även omåttligt populära workshops i matfoto och matstyling. Exakt varje bild hon tar är ett litet konstverk i sig.
Intervju med Dagmar’s Kitchen

#5. Sandra Beijer & Elsa Billgren

italiensk-afton-sandra-beijer-elsa-billgren4
Till det allra första numret av Hötorgshallens tidning Hallen gjorde bloggarna och författarna Sandra Beijer och Elsa Billgren ett reportage om en helkväll i Hötorgshallen. Därför får de komma under en och samma punkt här i blogglistan, även om de driver varsin blogg.

Sandra Beijer är pastaspecialisten i sammanhanget! Hennes blogg är full av delikata (men samtidigt ofta snabba och lättillgängliga) recept på olika sätt att tillreda en pastarätt på. Förutom att hon skriver som en gud, alltså.

Även på Elsa Billgrens blogg är det svårt att inte få inspiration overload. Hon blandar vacker vintage med flådiga restaurangtips och smarriga recept. Bilderna, är precis som Sandras, fantastico!

Läs mer om Sandras och Elsas italienska afton i Hötorgshallen.

#6. Lola Akinmade-Åkerström

Lola Akinmade-Åkerström
Lola Akinmade-Åkerström är superfotografen som bor i Stockholm men är född i Nigeria. Hennes bilder är alltid underbart uttrycksfulla och färgstarka och fokuserar ofta mer på kulturen bakom maten, än själva tallriken. Desto intressantare, om du frågar mig.
Intervju med Lola Akinmade-Åkerström

#7. Sandra Juto

16544658040_ea1a39e63a_c
Sandra Juto har ett alldeles särskilt öga för fotografi, på sina promenader genom Berlin fångar hon det vackra i vad än hon passerar, spräckliga fasader, snirkliga skyltar och kakaopudrat kaffeskum, allt får liv genom hennes stämningsfulla bilder. Så även maten!
Intervju med Sandra Juto

#8. Det søte liv

detsoteliv-5
Det norska kakparadiset Det søte liv är inte bara stort och sött, det är även helt underbart! Bloggen drivs av Kristine Ilstad som i dagsläget har publicerat en bra bit över tretusen recept på kakor, godis, bakelser, tårtor och andra typer av efterrätter. Varning för ögongodis som gärna förvandlas till riktigt godis snabbare än vad du tror. Vem kan motstå Det søte livs dessertparadis?
Intervju med Det søte liv

#9. Kitchen Ghosts


Kitchen Ghosts gör förtrollande vackra cinemagraphs om mat. En cinemagraph är ett foto i gif-format där en rörelse loopas om och om igen. Man kan sitta i flera minuter och bara kolla på den där tjocka, krämiga lönnsirapen som rinner ner i all oändlighet. Det är magi!
Mer om Kitchen Ghosts

#10. Stockholm drift

vegan avocado mousse cake 1
Stockholm Drift är en underbar blogg skriven av 26-åriga Nathalie Cantacuzino i Stockholm. Sagolika, stämningsfulla bilder med en nästan filmisk känsla. Varje inlägg berättar en historia som är lika välfotograferad som skriven. Alltid med stora delar humor, intelligens, populärkulturella referenser och skarpa insikter om allt från mat till kultur.
Intervju med Stockholm drift.

Obs: alla bilder är tagna av respektive bloggare, länkar till recepten hittar du om du klickar dig vidare till intervjun. Tipsa oss gärna på fler briljanta matbloggar – vilken är din favorit?