Bara en kaka till måste vara världens bäst

Veckans favoritmatblogg: Bara en kaka till

smoothieChia-smoothie med babyspenat.

Bara en kaka till måste vara världens bästa bloggnamn ändå! Både för att det är den mest frekventa dagliga känslan men även för att varje matbild av Helena gör att det senaste målet mat känns lite längre bort och det ter sig lite mer dags att laga något av hennes godsaker. Ölandslivet, söta dottern Lily och lilla vovven Bally gör det hela än mer idylliskt. En av våra favoritmatbloggare är med andra ord Helena Elm på Bara en kaka till.

Hej Helena! Hur föddes din passion för mat?
Min passion för mat föddes nog ganska tidigt. Min pappa var sjöman, och innan jag började skolan var min mamma, syster och jag ofta med på båtarna. På varje båt fanns alltid en kock, och mitt första minne av att vara matintresserad är då jag fick hjälpa kocken i köket att skala lök och laga mat. Tålmodig kille, den där kocken, inser jag nu såhär i efterhand…

Vilken är din paradrätt?
Min paradrätt, hmm… den varierar, skulle jag nog säga. När jag flyttade hemifrån under tidigt 2000-tal var det tacopaj, sedan blev det pastarullar fyllda med ost, skinka och zucchini i gorgonzolasås, och nu är det nog lövbiffsgratäng med mycket ädelost och grädde. Recepten finns på bloggen under kategorin Bjudmat/Paradrätter. Favoritefterrätten är utan tvekan tiramisú.

Vad är dina matplaner för sommaren?
Mina matplaner i sommar kretsar kring grillen, jag planerar att grilla mer grönsaker än vad jag brukar. Fisk borde jag också bli bättre på att grilla. (Och att äta över huvudtaget för den delen.) Picknick vid stranden och på bryggan vid sommarstugan har jag också planer på att ha, många gånger!

Vad är din relation till Hötorgshallen?
Eftersom jag bor på Öland är jag inte så ofta i Stockholm och besöker saluhallarna, men när jag väl är där brukar jag försöka besöka Hötorgshallen. Jag älskar att gå runt i saluhallar och samla inspiration, och önskar att det fanns en saluhall i stil med Hötorgshallen där jag bor.

citronpasta
Citronpasta med parmesan.

italiensk-pasta-med-tomatpesto
Italiensk pasta med tomatpesto.

bara en kaka till
Vårtecken och syltgrottor.

Alla bilderna är från Helenas blogg som ni hittar här: baraenkakatill.blogspot.se.