åter som rena Kalle och Chokladfabriken-dröm

Handlarintervju med P&B delikatesser

pb1

I Hötorgshallen finns (förutom allt en kan önska sig i lunch- och middagsväg) en presentbutik där du inte kan välja fel. Det låter som rena Kalle och Chokladfabriken-drömmen, och det är det också! Bjuden på fest? Julklappsångest? Middag med svärföräldrarna? Den eviga frågan “vad ska jag ta med i present” har sitt svar hos P&B.  Beläget på saluhallens övre plan ligger butiken med de många burkarna, askarna och chokladkakorna. Det ena omslagspappret är vackrare än det andra och den ena marmeladen tätare i fruktinnehåll än sin granne.

Vi hörde med Emelie Lundmark som jobbat i butiken i cirka 1 år om deras doldisar och skatter:

Vilken är din favoritprodukt hos P&B?
En 75% choklad från Amedei. Den kallas för 9:an vilket innebär att den innhåller choklad från nio olika plantage. Den har så många olika fantastiska smaker som kommer fram.

Vilken är kundernas favorit?
Salmiak-kolan. Den är en smaksensation som även vunnit ”bästa lakrits” i Lakritsfestivalen tre år i rad. Det är en sådan där lakrits som till och med kan vända folk som säger att de inte gillar lakrits.

Vad är det bästa med att jobba hos P&B?
Det bästa tycker jag är gemenskapen som finns i hela Hötorgshallen. Här jobbar även cheferna i sina butiker vilket gör att det blir en speciell stämning och gemenskap. Jag har aldrig jobbångest inför att gå till jobbet. Det blir heller aldrig tråkigt utan det finns alltid någonting att göra vilket jag tycker är kul!

pb2