Stockholm Food Week 2017, dag 3

Att tävla är roligt, särskilt när alla som inte vinner ändå får tröstpriser i form av finska mums-mums eller tryffelolja!

Idag var det dags för den tredje dagen av fyra på Stockholm food week 2017. Det är matiga dagar i dubbel bemärkelse, med inspiration, smakprover, tävlingar, livemusik och samtal i Hötorgshallen. Stämningen är på topp helt enkelt! Varje dag har ett tema. I förrgår var det kött, igår fisk och idag var det alkoholfri dryck, kaffe och te. Här berättade vi om några av alla de goda drycker du kan hitta hos våra handlare.

Här står Rosanna, Sonja och Lilian i Finska butiken och håller upp den smarriga apelsinläsken Jaffa, apropå dagens tema!

Tidningen Allt om Mat besökte Hallen live. Redaktionschefen berättade att de har ett provkök där de provlagar alla recept. Hon berättade också om mattrender och nämnde den vegetariska och veganska trenden. Men också att hållbarhetstänket växer sig allt starkare. Hennes framtidsspaning var att vi nog så småningom kommer kunna äta upp förpackningarna vi äter färdigmat ur – så återvinningsvänliga kommer de att vara! På dryckesfronten såg hon att det dyker upp alltmer hälsosamma drycker och att det alkoholfria växer sig starkare.

Katarina från Prima delikatesser berättade om deras godsaker från Balkan och tipsade om att de har presentkorgar som de anpassar utifrån varje kunds önskemål!

Det blev en stor folksamling när Jackson’s ost öppnade en parmesanost som lagrats i sju år och lät alla som ville få smaka (den smakade väldigt gott!).

I jakt på så mycket tips som möjligt frågade vi Teboden Charabang om de hade någon tesort att rekommendera lite extra. De plockade då direkt fram den fruktiga tesorten Mollys fruktte, med smak av passion, fläder och hallon. Det kanske är värt att ladda upp med sådana somriga smaker inför de allra mörkaste höstdagarna?

För den som älskar kaffe var Espresso house på Hallen live och nämnde att de just nu erbjuder ett säsongskaffe från Etiopien som smakar gudomligt. Snart kommer de troligtvis att få in kenyanskt kaffe. Det hör till det finaste man kan hitta och enligt masterbaristan på plats smakar det som saft jämfört med vanligt mörkrostat kaffe.

Superpopulära restaurangen Brisket & Friends pratade om rökt kött och bjöd på godsaker som de tillagade på plats. Det var många som skyndade sig fram för att smaka! 

Här kan du se programmet för morgondagen, som blir den sista för denna gång. I morgon är temat chark & ost. Under alla dagar uppdaterar vi även flitigt i instagram stories, visst följer du oss?

Öppettider i morgon, lördag 23/9: kl. 10-16.