Stockholm Food Week 2017, dag 4

Det var fullt av smakprover hela dagen, precis som alla dagar. Här bjöds på marsipanpraliner från p&b delikatesser!

Igår var det dags för den fjärde och sista dagen på Stockholm food week 2017. Det har verkligen varit matiga dagar i dubbel bemärkelse, med inspiration, smakprover, livemusik och samtal i Hötorgshallen. Varje dag har haft ett tema och igår var det chark & ost. Som vi nämnde här har vi ett antal handlare som erbjuder massor av högkvalitativa produkter på temat!

Stjärnkocken Alexandra Zazzi var på plats flera gånger under dagen och lagade mat. Hon lagade Coppa-knyten med mascarpone och gorgonzola samt en riktigt god pesto. Hon avslöjade att hemligheten bakom god pesto är att använda hälften parmesanost och hälften pecorino. Är du nötallergiker? Ersätt pinjenötterna med solrosfrön, det funkar lika bra (du hittar förstås alla råvaror du behöver hos våra handlare)!

Ola Hedén från Fromageriet var också på Hallen live och bjöd på storsäljaren Gruyère-ost, som lagras 22-26 månader. Anledningen till att den lagras lite kortare än till exempel parmesan, är för att den lagras på högre temperatur. Ola berättade att många tror att man ska pricka av vissa specifika ostar för att få en bra ostbricka, men han rekommenderade i stället att specialkomponera ostbrickor utifrån till exempel vilket vin man ska dricka. Han sa: “Det finns tusentals ostar och vi har valt ut de 140 bästa, så det är bara att plocka, välja och njuta!”

Livemusiken var ett härligt inslag under samtliga dagar då festligheterna pågick!

Under alla dagar har vi även uppdaterat flitigt i instagram stories, visst följer du oss?

Tack alla ni som kommit och förgyllt den här matveckan! Fördelen med oss är ju dock att det är matiga veckor för jämnan, så om du missade de här festligheterna är du förstås ändå välkommen in närsomhelst för frågor, smakprov och mat och dryck av högsta kvalitet.