Handlarintervju med Carls Deli

Carls deli är en ny handlare i Hötorgshallen men redan en självklarhet för många kunder. 2012 slog de upp dörrarna första gången, då med den delispäckade butiken som sedan även utökades med en tillhörande restaurang mittemot diskarna.

Lunchtid är delin full av liv och rörelse gästernas bord pryd av utsökta ost- och charkbrickor, italienska grytor och vällagade pastarätter. Därtill har de ett superinspirerande instagramkonto, väl värt att följa om du gillar vacker design och deliciösa matbilder. Kort och gott: 12 points go to… Italy!

carls deli2

Hej Calle! Vilken är din personliga favorit från butiken?
Den färska buffelmozzarellan. Det är en ny handtillverkad buffelmozzarella som vi tog in för bara någon månad sedan. Vi får in nya varje vecka direkt från Mondragone, norr om Napoli, där bufflarna går fria.

Vilken är kundernas favorit bland era läckerheter?
Alla former av charkprodukter; Parma, salami och så. Vi tar bara in 100% italienska produkter av högsta kvalitet.

Vad är det bästa med Carls Deli?
Det är en personlig butik med bra koll på varifrån råvarorna kommer. Vi samarbetar med 14 grossister vilket är ganska många. Och vi handplockar varje produkt och säljer bara sådant som vi själva gillar.