Handlarintervju med Teboden Charabang

Teboden Charabang i Hötorgshallen är fylld upp till taket av dekorerade plåtburkar fulla av världens alla teer och kaffeblandningar. Hit går du för att fylla lungorna fulla med dofter, munnen fylld med smakkarameller eller för att handla “gå bort”-gåvan.

Teboden Charabang har funnits i Hötorgshallen sedan 1958, och som tur är råkar jag komma förbi just när en av ägarna Siv Jarnebäck står och skopar det klassiska piccolinokaffet i en stor träkista. “Dofta!” säger hon och låter mig stoppa ner näsan i det klibbiga kaffet.

teboden4 2
Vilken är din personliga favorit från butiken?
– Min favorit är Mollys teblandning – ett te som smakar te och inte saft. Det är ett riktigt allround-te som går att dricka både på morgonen och på kvällen, det passar till både småkakor och ostmacka.

Vilken är kundernas favorit bland era läckerheter?
– Vi säljer absolut mest av vår piccolinoblandning, en kaffebladning som vi hittade på under 60-talet och som vi även säljer till Piccolino Bar här i Hötorgshallen. Min svärfar var den som införde espresson i Sverige, så vi har varit med länge. Förutom italienskt kaffe så säljer vi även kaffe från t ex Mellanöstern. Turkiska, arabiska och jugoslaviska kunder vallfärdar hit för att köpa kaffe från sina hemländer.

Vad är det bästa med Teboden Charabang?
– Vi har “alltid” funnits, vi är stabila. Våra kunder verkar uppskatta det. Vi har även väldigt trevlig personal, tycker jag.