Kalvkött är mört och milt för finsmakaren! Smaksätts gärna med lika milda saker som till exempel grädde, milda örter, vitt vin och tomater.
Lilla kalvskolan:
Från Svenskt kött.
- Kött från djur upp till åtta månader ska betecknas ”ljust kalvkött”.
- Kött från djur som är mellan åtta och tolv månader gamla ska betecknas ”kalvkött”.
- Kött från djur äldre än tolv månader får inte kallas för kalvkött. Detta märks vanligen med ungnöt.
- Av märkningen ska även slaktålder framgå: ”Slaktålder högst åtta månader” eller ”Slaktålder från åtta till tolv månader”.
I Hötorgshallen hittar du kalv hos bland annat G.Nilssons och Köttkompaniet.
2 tips på recept med kalv:
Katalansk kalvgryta. Här hittar du tips på receptet som är tillagad med kalvkött från Latinamerikanska livsmedel.
Kalvfilé från G. Nilsson Livs med citron, fänkål och koriander. Här hittar du hela receptet.