Kalvdagar

Kalvkött är mört och milt för finsmakaren! Smaksätts gärna med lika milda saker som till exempel grädde, milda örter, vitt vin och tomater.

Lilla kalvskolan:

Från Svenskt kött.

  • Kött från djur upp till åtta månader ska betecknas ”ljust kalvkött”.
  • Kött från djur som är mellan åtta och tolv månader gamla ska betecknas ”kalvkött”.
  • Kött från djur äldre än tolv månader får inte kallas för kalvkött. Detta märks vanligen med ungnöt.
  • Av märkningen ska även slaktålder framgå: ”Slaktålder högst åtta månader” eller ”Slaktålder från åtta till tolv månader”.

I Hötorgshallen hittar du kalv hos bland annat G.Nilssons och Köttkompaniet.

2 tips på recept med kalv:


Katalansk kalvgryta. Här hittar du tips på receptet som är tillagad med kalvkött från Latinamerikanska livsmedel.

Sommarens bufféer blir lätt många så det g
Kalvfilé från G. Nilsson Livs med citron, fänkål och koriander. Här hittar du hela receptet.