Veckans handlare: Jacksons ost

jacksons1
Till rödvinet, dessertbrickan, såsen eller toppen av tagliatellen – hos Jacksons ost finns det ostar för varje tillfälle. Jackson’s främsta specialitet är europeiska hårdostar och de har många olika varianter av den omåttligt populära Gruyèreosten.

Låt osten agera kronan på verket i form av ett läckert kex till eller toppa med någon delikat fikonmarmelad. Personalen hos Jackson’s kan hjälpa dig att hitta rätt kombo. Nicklas Chaligo är en av dem som jobbar i butiken så jag passade på att fråga honom tre korta.
Hej Nicklas, vilken är din personliga favorit från er butik?
En väldigt torr L’etivaz alpage. Jag provsmakar säkert 400 olika sorters ost varje år och då märker jag att det är vissa ostar som jag alltid kommer tillbaka till. Om jag ska äta en bit ost, då väljer jag alltid just en torr L’etivaz alpage.

Vilken är kundernas favorit bland era små läckerheter?
Det är överlägset en grottlagrad Gruyère. Den har en bred smak som de flesta tycker om. God utan att bli alltför komplicerad i smaken. Den säljer vi säkert tre gånger så mycket av som alla andra ostar.

Vad är det bästa med Jackson’s Ost i Hötorgshallen?
Det måste nog vara att vi har en så stor mångfald av ostar och ett sortiment som hela tiden hålls levande. Man kan komma tillbaka hit flera gånger och varje gång kommer man att hitta nya smaker.

jacksons2

Du hittar Nicklas och Jackson’s ost nere i Hötorgshallen.