m du har en härlig långsemester att se fram

3 söta godsaker att fira sommaren med

Skolavslutningar och studentskivor avlöser just nu varandra och snart infinner sig – för många – det där sommarsemesterlugnet. Oavsett om du har en härlig långsemester att se fram emot eller om du, som många av våra kära handlare, kämpar på även under sommarens hetaste månad, så finns det anledningar till att fira. Som till exempel att det nästan är t-shirtväder, att det är fullt av små blommor i gräset, och att regnet numera efterlämnar en sådan där härlig varm-asfalts-doft.

Hur som helst. Här är 3 tips på söta godsaker som du kan fira sommaren med (och som du förstås införskaffar i Hötorgshallen):

#1. Turkish delight från Bosphorus

Fira sommaren med lite turkisk marmeladkonfekt, kanske mest känt under namnet Turkish delight. De söta kvadratiska florsockertäckta marmeladkreationerna finns i flera smaker, men den mest klassiska är pistage. Hittas hos Bosphorus.

#2. Chilenska bakelser från Mi Esquina

Hos Mi Esquina kan du hitta dessa sockersöta bakelser från Chile. Perfekt till fikarasten eller barnkalaset – eller varför inte sommarpicknicken!

#3. Hallonchoklad från Charabang

“Vad går bättre ihop med te än choklad? Och vad passar bättre till hallon än mörk choklad? Teboden Charabang i Hötorgshallen har insett storheten i nämnda kombinationer och har tagit in en nyhet för säsongen, en chokladkaka med hela bär från Pralinhuset som hade gjort självaste Willy Wonka belåten.” Läs vidare i det här inlägget.