3 tips på comfortfood när himlen är som mest grå

Vad kan värma frusna fingrar och trötta ögonlock om inte ett riktigt mål comfortfood? Comfortfood är ett begrepp som brukar användas då man pratar om mat som kanske inte nödvändigtvis är den mest hälsosamma men som gör att man blir trygg och varm och mjuk. Det smakar gudomligt och lägger sig mjukt i magen. Den ska vara enkel att svänga ihop och enkel att äta. Här tipsar vi om tre varianter. Vilken är din favorit?

#1. Cannelloni på left over-korv

Cannelloni är gott. Det här receptet är m

Matsvinn är dumt och kostsamt för miljön. Cannelloni är gott. Det här receptet är med andra ord fullkomligt genialiskt. —> recept här!

#2. Nachotallrik med smält ost och goda såser

Inte den mest eleganta måltiden men enkel att komponera ihop och garanterat mättande och god.

Nachotallrik
Ingredients
 • Valfri mängd nachochips
 • Nötfärs
 • Tacokrydda (hemmgjord eller köpt)
 • Riven ost
 • Gräddfil
 • Tacosås eller hemmagjord tomatig sås
 • Guacamole
Instructions
 1. Stek färsen gyllene och fyll på med tacokrydda och vatten (ca 1 dl vatten på 4-500 g köttfärs). Låt koka ihop en kort stund.
 2. Fyll en ugnsform med nachochips, blanda i nötfärsen och mycket riven ost så att de flesta chipsen är täckta. Gör i flera lager om du vill.
 3. Låt stå i ugnen på 200 grader tills osten har smält.
 4. Servera med guacamole, tacosås, gräddfil och lite grönsaker. Mums!

 

#3. California burger med avokadoröra

En Cali-burger är en grillad burgare med en generös mängd avokadoröra. Det är precis så gott och enkelt som det låter. —> recept här!

På Hötorgshallen finns det alltid fullt av god comfortfood från världens alla hörn att avnjuta på plats eller ta med hem och äta framför en serie i soffan. Vad sägs om den här t ex? För att slippa laga maten är förstås ännu bättre ur myssynpunkt!