5 mysiga höstdrycker

September kanske är lite tidigt för varma drycker men ni vet hur det är, rätt som det är sitter vi där i regnrusket och huttrar. Tacka då dessa goda recept från bloggosfären:

the blondilocks dirty chai latte1. Dirty Chai Latte

Blandingen espresso/chai med färskmalet kaffe och en redig skopa chai känns som en räddare i nöden vilken sen jobbeftermiddag som helst. Receptet hittar du hos The Blondielocks.

tahini-hot-chocolate-5
2. Tahini hot chocolate

Kanske den bästa idén någonsin? Ifall du smakat Halva så förstår du, den lena sesamnougaten är verkligen som gjord för varm dryck! My name is Yeh står för denna genialiska skapelse.

skinny-pumpkin-chai-latte-1
3. Pumpkin chai latte

Att blanda chai med latte verkar vara en populär kombo i matbloggvärlden just nu. Believe the Hype? Isåfall låter ju denna väldigt god, den är dessutom gjord med riktig pumpa och chai rooibos-te i lösvikt istället för pulverchai, vilket gör den till en så kallad Skinny Latte. Cookie and Kate är kocken bakom drycken.

slow cooker latte
4. Slow cooker gingerbread latte

Hade aldrig kommit på tanken att laga en dryck i en slowcooker men troligtvis smälter ingredienserna ihop på ett ljuvligt vis. Ifall du har 5 minuter på dig att förbereda en god dryck och sedan 5 timmar över att koka den så är det här latten för dig. Receptet kommer från The Cookie Rookie.

MakeaMatchaLatte_6
5. Matcha latte

Hypen kring Matcha har varit svår att undgå. Det gröna pulvret gjort på intensiva mängder grönt té har använts i precis allting och latte-varianten har slagit igenom extra stort. Den finns i kawaii-stil med körsbärsblommor och gräddtorn och även i vegansk form med kokosmjölk. Hos A cozy Kitchen kan du lära dig den ceremoniella tillredningen bakom matcha latten, steg för steg (pedagogiskt och upseendeväckande).

***

Nymalt kaffe och chai hittar du hos Himalaya och Charabang i Hötorgshallen. Ifall du vill behöver en chailatte med fluffig vispgrädde direkt i handen pga för mycket suktande i detta inlägg så ligger Espresso House lämpligt nog på Hötorgshallens gatuplan.