Bosnisk sudjuk, ägg och syrad gurka


Påsken är lammköttets högtid, men den som inte orkar laga från grunden kan göra världens enklaste påskbuffé med lite färdigrökt oxkorv. Det är inte lamm men inte heller fläsk – en smakrik kompromiss helt enkelt!


Hos Prima Delikatesser hittar du godsaker från Balkan och en hel uppsjö av korvar av olika slag. Korven ovan är en lammkringla från Bosnien som kallas Sudjuk. Den är finmalen, rökt och lufttorkad och alldeles saftig och mör. Perfekt som den är men extra god på en skiva bröd med löskokta ägg och syrade gurkor.


Syrad gurka äts flitigt på många håll. Både i Finland, Polen, Ryssland och Ungern. Mjölksyrebakterierna är kända för sina hälsofrämjande egenskaper och dessutom är den salta och syrliga smaken perfekt till charkbrickan och buffén.


En enkel måltid som kräver minimalt med engagemang men är maximalt god!

På tisdag öppnar Hötorgshallen upp dörrarna igen efter påskhelgen så då kan du fylla på i skafferiet.