Inlagda citroner hittar du hos La Gazelle i

Dublin, en fantasiresa i matväg

4-Dublin-Ireland-City

Chokladdoppade citroner och en taklampa av vispar från Cocoa Atelier. Inlagda citroner hittar du hos La Gazelle i hallen.

Häromveckan var en handlare från Hötorgshallen på studiebesök i Dublin och tog med sig några mattips hem (om du råkar vara i de Irländska krokarna inom en snar framtid). Om inte så föreslår vi att du lagar godheterna själv med hjälp av fiskehandlarnas fina råvaror (Hav, Fiskeläget och Melanders) – ett närbesläktat recept till fish n’ chips finner du till exempel här.

8_1-Super-Miss-Sue-Dublin-City-Ireland
Men för att återgå till resan: Dublin är sannerligen den friterade fiskens epicentrum.

8_2-Super-Miss-Sue-Dublin-City-Ireland
Irland är dessutom känt för sina fantastiska mejeriprodukter, de gräddiga stuvningarna är drömska.

8_3-Super-Miss-Sue-Dublin-City-Ireland 8_4-Super-Miss-Sue-Dublin-City-Ireland
Slutligen, en skaldjurplatå från öns egna kustutbud är en minnesvärd upplevelse. Super Miss Sue heter skaldjurskrogen som levererade alla höjdarna ovan och de är väl värda ett besök.

För den som vill besöka fler matrelaterade platser så är Delicious Dublin Food Tours ett utmärkt tillfälle att hitta fram i stadens gastronomiska djungel. Mer om Irlands huvudstad kan ni läsa här hos Fantasiresor. Och orkar man inte åka så långt så finns förstås allt i Hötorgshallen, från champagneostronen hos Melanders till den gräddiga fiskstuvningen hos Kajsas Fisk.