Handlare i Hötorgshallen

Vad smakar vintern? 3 handlare svarar

Vintern är på intåg med sina smaker och traditioner. I det kommande numret av Hötorgshallens kundtidning Hallen har jag varit med och intervjuat några handlare till en liten enkät. På frågan “Vad är det bästa med vintern?” svarade några av handlarna så här:

Andreas Knutas från Himalaya Espresso Bar

Andreas Knutas från Himalaya Espresso Bar:
“Apelsin och kryddnejlikor! Det doftar så gott. Och så våra julkaffesorter som vi alltid brukar få in. Vi brukar alltid ha en naturell julkaffesort och en smaksatt med t ex kanel och kardemumma.”

Mahieddine Talah från La GazelleMahieddine Talah från La Gazelle:
“Grytor; gulasch och ossobuco. Det finns många fina svenska grytor också som tyvärr håller på att försvinna. Jag har jobbat i Hötorgshallen sedan 1985 och nuförtiden lagar stockholmarna betydligt mindre mat under vintern. Det är en gryt-tradition som håller på att försvinna.”

Dan Alevad, Melanders HötorgshallenDan Alevad från Melanders:
“För oss som jobbar med fisk och skaldjur så är vintern den härligaste årstiden. Det är kallt i vattnet vilket gör att fisken är fräschare. Hösten är skaldjursårstiden och säsong för till exempel hummer och krabba. Min personliga favorit är färska räkor, de är absolut bäst på vintern.”

Mer om vinterns smaker hittar du i vinternumret av Hötorgshallens kundtidning Hallen – Sveriges bästa kundtidning till och med. Håll utkik i saluhallen!