Fiskeläget, havsdrömmar och reseminnen

italy pescheria food fish
Italiensk fiskhandlare i Napoli (pescheria) och gata i Positano.

Semestern är förbi men matminnena består. Kanske tillbringades semestern vid Italiens kust, ätandes en citronprydd frittura di pesce (friterad fisk) vid hamnen i Napoli, eller kanske har en Caldereta de Langosta (hummersoppa) avnjutits på en strandbar på en Balearisk ö. Den gemensamma nämnaren för mycket av semestermaten, framförallt den som ätits kring Medelhavet, är att den bestått till stor del av fisk.

Det bästa med hela världens saluhall, Hötorgshallen, är att du inte behöver enbart minnas maten du åt på semestern, du kan faktiskt få tag på den igen! Och när det kommer till just fisk så är fiskehandlarna i hallen av världsklass. Ett instagrambesök hos Fiskeläget talar sitt tydliga språk: sluta dröm om grillad abborre och skrid till verket, allt finns i Hötorgshallen – bara en solig kväll som fattas (och denna helg ser lovande ut).

Lördagar har hallen öppet kl 10-16, välkomna!

fiskelaget 1
Örtfylld röding, fiskprydda grillspett, skagenröra med handskalade räkor och laxtarteletter.

fiskelaget2Lyxtapas med pilgrimsmusslor och parmesanchips, kallrökt laxcocktail med gräslökshollandaise och foliepaket med grillförberedda pesce (fisk på italienska). Allt ovan är från Fiskelägets diskar.