Lek inte med maten …eller?

lekinte
Kanske börjar du jobba i morgon, eller så kanske du behöver roas lite så här mitt i sommarregnet? Jag tänkte hur som helst att det var dags att tipsa om några inspirerande, kreativa, instragrammande matkonstnärer att börja följa.

Här kommer 5 tips på matiga instagrammare:

1. @Groehrs

Tuschtecknade coola kvinnor iklädda kronärtskockor, auberginer, rabarber och allt möjligt annat gott på ett genialiskt och vackert sätt.

always pack a party 'choke

Ett foto publicerat av Gretchen Röehrs (@groehrs)

2. @Julieskitchen

Skapar färgrika och glada mönster av blommor, frukter, grönsaker och bär.

3. @Mokassarart

Mokassar är arabiska för nöt, och det är precis vad den saudiarabiska konstnären Yaser Ahmads instagramkonto är: nötkonst. Han kombinerar illustrerade blyertsteckningar med mandlar, jordnötter, cashewnötter… Inte sällan med ett politiskt budskap.

4. @Leesamantha

Jag önskar att min mat alltid såg ut som Leesamanthas bilder när den serverades. Glada, gulliga mat-landksap och mat-djur.

My Neighbour Totoro! #leesamantha #foodart

Ett foto publicerat av Samantha Lee (@leesamantha)

5. @Talkingfood

Om du älskar ordvitsar är det här instagramkontot något för dig! “I am under a deadlime” och “Right on thyme” är bara en i raden av på-gränsen-till-töntiga-matcitat som ryms i flödet. Men ändå, fnittra är alltid kul att göra emellanåt.

Ni följer väl även @Hotorgshallen och alla våra handlare på Instagram? Här har jag bloggat om vilka som du hittar på Instagram.