En Affogato består av en espresso med en kul

Affogato – det bästa av två världar

hotorgshallen_affogato-1
Om du aldrig har provat en affogato tidigare, är det dags nu tycker jag. En Affogato består av en espresso med en kula vaniljglass i. Espresson gör att glassen smälter sådär lagom mycket och det blir en krämig konsistens som smakar helt fantastiskt, om du frågar mig. Älskar du kaffe, är det här den perfekta sommarpausen!

hotorgshallen_affogato-2
Att hitta ett kafé som säljer affogato är en barnlek om du befinner dig i någon italiensk gullig gränd, men desto svårare om gränderna heter Drottninggatan, Folkungagatan, eller Kungsgatan. Men Gealato Bar i Hötorgshallen kan du alltid lita på! Trots att de inte alltid skriver ut Affogato på menyn, så går det alltid att beställa en nybryggd variant. Jag passade på att göra det som en paus i stadsbestyren. De har även en liten uteservering som du kan sitta på.

hotorgshallen_affogato-3
En affogato från Gelato Bar i Hötorgshallen kostar 30 kronor och är precis så där krämig och söt som du kan tänka dig. Du kan förstås välja vilken smak på glassen du vill ha. Jag föredrar vaniljglass, men smaken är bekant som…