Tre superpulver från Pierias

Anja Forsnor bloggade för ett tag sedan om sina inköp i Pierias Livs. Himla kul tycker vi, och vill därför passa på att berätta lite mer om tre av de superpulver hon inhandlade och hur du kan använda dem!

1. Kikärtsmjöl

Kikärtsmjöl kallas gram på Hindi och är rikt på både protein, mineraler och fibrer. Det är även skonsamt för magen. Förutom det självklara användningsområdet – falafel, som ju är kikärtsbaserade – funkar det också i till exempel plättar, pannkakor, bröd och sötsaker. Det håller dig mätt länge och kroppen blir nöjd.

 

2. Aloe Vera-pulver

Aloe vera – vad är det inte bra för egentligen? Förutom att det sägs motverka mikrober som svamp, virus och bakterier så har det antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper. Det förekommer som ingredienser i salvor, drycker och annat över hela världen.

Om du har ont i magen kan du dricka aloe vera-juice för en lindrande effekt. Det ökar din blodcirkulation och främjar sårläkning och problem med huden.

3. Raw kakaopulver

Raw kakaopulver är kakao extra allt kan man säga! I och med att den består av 100 procent rå och ekologiskt certifierad kakao blir det en väldigt koncentrerad produkt. Man skapar den genom att kallpressa kakaon, och undviker därmed att påverka näringen genom upphettning.

Processen sker även helt utan kemikalier och lösningsmedel. Den innehåller massa magnesium (som ju många har brist på nuförtiden), flavonoider och aminosyror som kroppen mår bra av. Du kan använda kakaopulvret precis som du använder vanlig kakao fast med vetskapen att den är mer koncentrerad.