Turisternas favo-bistro i Stockholm, Kajsas Fisk


Ovan: en nyhet på menyn: röding med saffransrisoni och tomat- och kräftsallad.

Den som vill ha sig ett mål vällagad fisk och skaldjur till lunch får antingen lätta på plånboken rejält eller köpa ingredienserna och göra det själv. Eller bege sig till en av de få riktigt goda fiskbistroerna i stan – Kajsas Fisk.

Hos Kajsas är stekplattorna heta från tidig morgon ända till stängning och ingen micro stör skymten från baren till det öppna köket där kockarna steker och filéar framför gästerna. Menyn uppdateras dagligen med säsongsfärska havsråvaror, men det gäller att inte komma för sent – favoriträtterna kan ta slut för dagen om en har otur. Det är helt enkelt så färskt och lagat som det kan bli.


Fisksoppan hos Kajsas är en historia för sig. Den krämiga legenden fylld med handskalade räkor och handvispad aioli har blivit en turistattraktion i Stockholm. Den som smakat soppan en gång tar oftast men en vän det andra besöket för att tipsa. Bilden ovan är av tsz_travellife, en av många resebloggaren på instagram som dokumenterat sin Stockholmsupplevelse hos Kajsas.


Så vare sig du är sugen på en vällagad fiskfilé, skaldjurscannelloni, mustig fisksoppa eller fish n’ chips så är Kajsas Fisk bistron att besöka. Eller beställa hem från med Foodora. Bilden ovan är av Illeheng med beskrivningen:

Kajsas Fisk, a nice cafeteria in the Hötorgshallen. (Above) The so called ”Swedish fried salmon.”