gör rätten saftig och alldeles oemotståndli

Couscous Royale i tagine hos La Gazelle

cous cous royale stockholm
Vegetarisk Couscous Royale hos La Gazelle

Couscous Royale är en marockansk och algerisk paradrätt som traditionellt serveras i en tagine; en lergryta med koniskt lock som gör att ångan fångas upp och droppar tillbaka på maten. Detta gör rätten saftig och alldeles oemotståndlig. Kryddor som saffran, muskot, ingefära, nejlika och kanel blandas med alltifrån oliver till päron, äpplen, russin och citrusfrukter. Allt ligger på en bädd av fluffig couscous och äts genom att pitabröd eller formfranska doppas och används för att skopa upp den ljuvliga stuvningen.

Hos La Gazelle i Hötorgshallen består royalen av olika grönsaker, lammkött, kyckling och merguez-lammkorv. Den finns även i vegetarisk form. En perfekt mustig sommarlunch med nordafrikanska influenser.

algeria
Ett besök hos La Gazelle är som en miniresa till Algeriet. Bilderna är lånade härifrån: 1, 2, 3.