Den turkiska burgaren hos Turkiska delikatesser i Hötorgshallen är närmast legendarisk i lunch-Stockholm. Det fluffiga, fyllda franskabrödet finns i en mängd variationer: kryddiga köfte, äggvända och friterad auberginer, saftiga falafel och zucchiniplättar är några utav ingredienserna och de finns både i vegetariska och veganvänliga kombinationer. Allt är hemlagat och dagsfärskt och kostar runt 50 kr.
När vädret ger med sig är burgaren perfekt som Konserthustrappe-lunch. Bilder lånade av annasthlm, helperev och innovationevent.
Saftig, krispig, färsk och rejält mättande. Med tillhörande vitlöksdressing och en kall dryck blir den oslagbar. Delad i två räcker den till både lunch och middag (fast det är svårt att hålla sig borta från den andra halvan när en väl är igång..).
På Turkiska delikatessers hemsida har de ett bildspel över sina stammisar och en hel del kända ansikten går att hitta i skaran av turkiska burgar-fans.
Imorgon har Hötorgshallen öppet som vanligt, mellan 10-18.
Gott om tid för en burgar-paus med andra ord. Välkomna!