G.Nilsson (t.v.) har utökat sitt fina lamm

Dags att införskaffa påsklammet

hotorgshallen_dilamm-6

Det har blivit hög tid att införskaffa det klassiska påsklammet! I Hötorgshallen finns det flera handlare som säljer lammkött, och några som satsat lite extra så här inför påsk är Latinamerikanska Livsmedel och G.Nilsson.

lamm
G.Nilsson (t.v.) har utökat sitt fina lammsortiment till påsken med bl a svenskt färskt dilamm! Men även Latinamerikanska (t.h.) säljer svenskt lammkött i form av gotländskt dilamm, men också marinerad lammstek och lammkotletter.

Även om påsklammet känns som en klassiker på festbordet idag, så sägs det vara en tradition som uppstod i Sverige för mindre än 100 år sedan. Ungefär som med julskinkan med andra ord. Trots det så äts nästan en tredjedel av allt lamm som äts i Sverige under ett år, på påsken.

korv-lamm
Svenska benfria lammstekar marinerade med kallpressad jungfru olivolja, ekologisk rosmarin, timjan, vitlök och citron från Latinamerikanska (t.v.). Även Taylors and Jones (t.h.) har laddat med lite påskiga produkter, som de här smarriga påskprinskorvarna. De har även de tre olika lammkorvarna: ”Rosemary”, ”Italian Style” och ”Sherminator”.

hotorgshallen_dilamm-5
Vinn en lammstek! Om du gillar G. Nilsson på Facebook så har du chans att vinna en fin lammstek! Vinnaren presenteras i morgon på skärtorsdagen. Lycka till!